Kolay Haber

''Din Dersinde Alevi Sorgusu'' Yaptığı İddia Edilen Öğretmen Görevden Uzaklaştırıldı.

Gündem

Ankara Valiliğince yapılan bir açıklamada ücretli öğretmenlik yapan bir kişinin alevi öğrencilere ayrımcı sorular yönelttiği iddiasıyla öğretmenlikten uzaklaştırıldığı duyuruldu.

Din Dersinde Alevi Sorgusu Yapmakla Suçlanan Öğretmen Görevden Uzaklaştırıldı

Ankara Valiliği Ankarada özel bir okulda alevi öğrencilere ayrım yaparak onları zora sürükleyen öğretmen hakkında işlem başlattı. Valilikçe yapılan açıklamada öğretmein görevini kötüye kullanmak suçundan görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı. 

Ankara Mamakta ücretli öğretmenlik yapan kişinin kastını aşan ifadelerde bulunduğu üzerine öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. Valilikce yapılan açıklamada '' Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden 'ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu' iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup, konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİKTEN TEPKİLİ PAYLAŞIM

Ak parti sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''AK Parti olarak vatandaşların dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşündüklerini, "Alevi-Sünni vatandaş" gibi bir ayrımı asla kabul etmediklerini dile getirdi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.