Kolay Haber

Çocuklara Zararlı Olan İçerikler Whatsapp İhbar Hattında

Gündem

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çocukları zararlı içeriklerden korumak için yapılan çalışmaların genişletileceğini duyurdu. Bakan Selçuk Türkiye'de ilk olacal Muzır İçerikle Mücadele Programı'nı başlatacaklarını duyurdu. Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun çalışması olacak bu programla çocuklar için zararlı olan içeriklerin şikayeti Whatsapp İhbar Hattı üzerinden yapılabilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bünyesindeki Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun çalışması olan programla ilgili ayrıntılar basınla paylaşıldı.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu Çalışmalarını Genişletiyor

Zehra Zümrüt Selçuk Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nde basın mensupları ile biraraya geldi. Bakan Selçuk toplantıda Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun çalışmalarını anlatan Selçuk kurulun çocuk kitaplarını incelediğini anlattı. İncelenen kitaplarda çocuklara uygun olmayan içeriklerin yer alması sonucu kitabın muzır ilan edildiğini söyleyen Selçuk kararın resmi gazetede açıklandığını ve kitaba küçüklere zararlıdır ibaresinin konulduğunu belirtti. Zehra Zümrüt Selçuk kurulun kitabı yasaklamadıklarını ya da sansür uygulanmadığını sadece ailelerin içerik konusunda uyarıldığını belirtti.

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nun yeni bir çalışma başlattığını duyuran Bakan Selçuk vatandaşların bireysel şikayetlerini mümkün hale getirmek için yeni bir program başlatacaklarını söyledi. Muzır İçerikle Mücadele Programı'nda vatandaşların çeşitli içeriklerle ilgili şikayette bulunabileceği web sitesi ve Whatsapp İhbar Hattı'nın kurulacağını söyleyen Zehra Zümrüt Selçuk daha formal bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Sosyal Medyada ve Televizyondaki İçeriklere De Müdahale Edilecek

Zehra Zümrüt Selçuk çocukların zararlı içeriklerden korunması ile ilgili kurulacak Whatsapp İhbar Hattı sayesinde sosyal medyada sürekli paylaşılan ve söz konusu çocuğun daha fazla mağdur olmasına sebebiyet veren video ya da resimlere müdahale edilebileceğini söyledi.

Toplantıda başka bir gündem ise televizyonlarda özellikle gündüz kuşağı programlarında kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı ve cinayet gibi olayların detaylandırılması oldu. Bakan Selçuk bu konu ile ilgili genel yayın yönetmenleri ve yapımcılarla biraraya gelineceğini ve konuda düzenleme yapılacağını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.