Kolay Haber

Bugünün Google Doodle'ında onurlandırılan Terry Fox kimdir?

Gündem

Google Doodle genellikle bize böyle bir fikir veren olarak yeni bir şey, öğretebilir Barbara Hepworth gibi sanatçı ya da benzeri az bilinen başarılı bireyler onurlandıran Frank Soo .

Haberkolay.net - Doodle, Google'ın ana sayfasındaki normal Google logosunun yerini alır ve genellikle etkileşimlidir veya ilham verici bir sanat eserine sahiptir. Bugünün Google Doodle'ı Kanadalı bir atlet olan Terry Fox'a saygı duruşu niteliğindedir ve ilham verici bir illüstrasyona sahiptir.

Terry Fox kimdi ve Google bugün neden onu onurlandırıyor? 

Terry Fox kimdi? 28 Temmuz 1958'de doğan Terry Fox, basketbol, ​​futbol ve uzaktan koşu gibi çeşitli spor ve atletizmlere katılan bir Kanadalıydı. 18 yaşındayken Fox'un sağ dizinde kemik kanseri teşhisi kondu ve bu da doktorları sağ bacağını kesmeye zorladı.

New York Maratonunu tamamlayan ilk ampute olan Dick Traum'dan ilham alan Terry Fox, kanser araştırmaları için para toplarken aynı şeyi yapmaya ve koşmaya devam etmeye karar verdi. Fox, ampütasyonunun onu yenmesine izin vermemeye karar verdi ve hayranlık uyandıran bir arazi koşusuna çıktı.

Yapay bacağıyla 14 aylık beden eğitiminin ardından Terry Fox, halka açık bir maratona katıldı ve ardından ailesine Kanada'nın doğudan batıya tüm uzunluğu boyunca koşacağını duyurdu. Fox, 12 Nisan 1980'de Atlantik Okyanusu kıyısından 'Umut Maratonu' olarak adlandırılan bu koşuya, günde bir maraton uzunluğu (26 mil) ilerledi. Kahramanca çabalarına rağmen, olmayacaktı. 143 gün ve 3,339 mil sonra, Fox'un göğüs ağrıları ve öksürük nöbetleri nedeniyle hastaneye götürülmesini talep etmesi nedeniyle hedefi kısa kesildi. Hastanede kanserin akciğerlerine sıçradığı ve büyük olasılıkla Umut Maratonu'na asla devam edemeyeceği keşfedildi.

Terry Fox'un koşusu Kanada'da dikkatleri çekti ve kanser araştırmaları için milyonlar topladı. (Resim: Getty) Bu haberin ardından, onun şerefine bağış toplama etkinlikleri düzenlendi ve sonunda 23 milyon doları aştı (yaklaşık 17.9 milyon £). Terry Fox, 28 Haziran 1981'de bir yıldan kısa bir süre sonra öldü. 13 Eylül 1981'de, ilk Terry Fox Run etkinliği Kanada'da 760 tesiste düzenlendi ve şimdi bu maraton etkinlikleri, İşçi Bayramı'ndan sonraki ikinci Pazar günü (Kuzey Amerika'da Eylül ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor) dünya çapında gerçekleşiyor. dünya çapında kanser vakıfları için.

Wikipedia, 2018 itibariyle, yıllık Terry Fox koşusunun kanser araştırmaları için 750 milyon doları aştığını bildirdi (Resim: Getty) Ölümünden sonra, Fox, kendi adıyla anılan 14 devlet okuluyla Kanada'da onurlandırıldı ve 2008'de Fox, Kanada hükümeti tarafından sahip olduğu düşünülen kişilere verilen bir Kanada Ulusal Tarihi Kişisi seçildi. ülke tarihinde ulusal olarak önemli bir rol oynadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.