Kolay Haber

Bir Polisi Şehit Edip 2 Kişiyi Öldüren Zanlıya 1' i Ağırlaştırılmış 3 Kez Müebbet Verildi

Gündem

Bursa'da polis memuru Erman Özcan'ı ( 37 ) şehit edip sivil iki vatandaşın ölümüyle ilgili yargılanan Tuncay Aksu ( 27 ) 1' i ağırlaştırılmış 3 kez ömür boyu hapis cezası ile 12 yıl hapis cezası verildi.

Polisi Şehit Edip 2 Kişiyi Öldüren Sanığa 1'İ Ağır 3 Kez Müebbet Verildi

Bursada  polis memuru Erman Özcan ( 37 )' nı şehit edip iki sivil vatandaşın ölümüne sebep olan katil Tuncay Aksu ( 27 ) ağırlaştırılmış 3 kez ömür boyu hapis cezası ile 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zanlı Tuncay Aksu mahkemede yaşanan silahlı saldırı olayında polis memurunun şehit oldğunu bilmiyordum. Kendimi korumak için harekete geçtim. Kimsenin ölmesini istemezdim adaletinize sığınıyorum dedi. 

Bursada geçen sene Yıldırım ilçesi Hacivat mahallesi 8, inci Engin sokakta 31 Mayısta 2 gurup arasında bilinmeyen sebeple kavga çıktı Çıkan tartışma ailelerin de karışmasıyla silahlı çatışmaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri, sağlık memurları sevk edildi. Polis memurları yaşanan kavgayı sonlandırmak için biber gazı ve tomalarla müdahale etti. Bu sırada saldırganlardan birinin pompalı tüfekle açtığı ateş sonrası olay yerinde kavgayı ayırmaya çalışan Rüstem Ortaç, Mahmut Ortaç, Erdal Bzkurt ve polis memuru Erman Özcana isabet etti. çeşitli yerlerinden yaralanan yaralılara ilk müdahale yapıldıktan sonra yaralılar bölgedeki hastanelere sevk edildi. Başına ve boğazına isabet eden saçmalarla yaralanan, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erman Özcan, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Vücudunun çeşitli bölgelerine kurşun isabet eden Rüstem Ortaç ve Mahmut Ortaç ise hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybettiler. 

Kimseyi Öldürmek İstemedim Pişmanım

Tuncay Aksunun tutuklu diğer 17 sanığın tutuksuz yargılandığı davada tarafların avukatları, tutuksuz yargılanan sanıklar, şehit polis memuru Erman Özcanın eşi Emine Özcan da hazır bulundu. Duruşmaya cezaevinden SEGBİS ile katılan Tuncay Aksu verdiği savunmada ''Benim öldürme kastım yoktur. Ben kimseyle kavga etmedim. Bu durumdayken evime 70-80 kişilik bir grup saldırdı. Ben ailemi korumak amaçlı havaya ateş ettim. Kimseye nişan almadım. Dışarısı çok kalabalıktı. Sopayla saldırıp taş atıyorlardı. Dışarı bakma imkanım bile olmadı. Sadece duvara dayanıp, silahımı çapraz tutup, ateş ettim. Silahımı almaya çalışıyorlardı. Yaşanan olaylarda, polisin şehit olduğunu bilmiyordum. O anda kendimi korumak için hareket ettim. Kimsenin ölmesini istemezdim. Adaletinize sığınıyorum. Kimseyi öldürmek istemedim" dedi.

İndirim Yapılmadı

Sanık Tuncay Aksuya Polis memuru Erman Özcanı şehit ettiği iddiasıyla ağrlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Aksu, öldürdüğü 2 kişi için ise 2'şer kez ömür boyu, öldürmeye teşebbüs ettiği kişi için 12 yıl hapis cezasına da çarptırıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.