Kolay Haber

Bakan Varank'tan Medikal Ürünler Açıklaması

Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kayseri'de iş adamlarının düzenlediği bir organizasyonda gündeme dair açıklamalarda bulundu Bakan Varank medikal ürünlerin karaborsaya düşmesi konusunda tedbirli olduklarını dile getirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, korona virüsten dolayı dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Medikal ürünlerde kara borsa oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir otelde düzenlenen programa Bakan Varank'ın yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve davetliler katıldı.

Sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz

Düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Programda bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye bölgesindeki zorluklarla her gün neredeyse yeni bir sınamayla baş etmek durumundadır. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarihimizin, inandığımız değerlerin, umut olduğumuz mazlumların yükü omuzlarımızda. Attığımız her adımın, aldığımız her kararın ülkemizde ve bölgemizde doğrudan sonuçlar olduğunun bilinciyle hükümet olarak hareket ediyoruz. Kayserililerinde çok iyi bildiği bir deyimle, sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Medikal Ürünlere Kara Borsa Şoku

Bakan Varank, korona virüsten dolayı dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Virüsün yayılmasının ardından medikal ürünlerin fiyatlarına yaşanan artışa değinen Bakan Varank, “Sanayicilerimizin de global piyasa dinamiklerini yakından takip etmesi gerekiyor. Elbette kamuoyunda da gündeme gelen işin sağlık ekipmanları boyutu da var. Medikal ve koruyucu malzemelerle ilgili olarak da yine biz üreticilerle koordinasyon halindeyiz. Türkiye’de ki ihtiyacın aslında kat kat üstünde bir kurulu kapasitemiz var. Üretimin önemli bir kısmını biz şuanda ihraç edebiliyoruz. Vatandaşlarımızın burada gönülleri müsterih olsun. Biz bu konuda bir karaborsa oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Aynı zamanda bu manada yurtdışından alınan ara mamullerin yerli üretimi içinde çalışmalarımızı hızlandırdık. Üreticiler ile AR-GE merkezlerini bir araya getiriyoruz. Böylece sahada kullanılabilen ve herkesin rahatlıkla erişebileceği daha düşük maliyetli ürünlerin önü de kısa bir süre sonra açılmış olacak. Sağlıktan ticarete, sanayiden turizme, ulaştırmadan milli eğitime dek tüm bakanlıklarımız bu konuda yek vücut olmuş durumdadır" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.