Kolay Haber

Babalar Günü ne zaman? Babalar günü hangi haftasonunda?

Gündem

Bizim için değerli, hayatımızın en önemli yerlerinde olan, bize her zaman destek çıkan babalarımızın babalar günü yaklaşıyor. En özel günlerden biri olan Babalar Günü, tarihte ilk kez 1910 yılında ABD’de kutlanmaya başlamış. Babalar günü kutlamak isteyenler, hediye almak isteyenler tarafından Babalar Günü’nün ne zaman olacağı merak edilmekte. İşte Babalar Gününün tarihi...

2020 HAZİRAN BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanır. Yani hesapladığımızda Babalar günü bu yıl 2020'de 21 Haziran Pazar günü kutlanıyor.

2020 BABALAR GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Babalar Günü‘nde babanıza özel bir hediye almak için öncelikle onun neleri sevdiğini, günlük hayatındaki ilgi odaklarını bilmemiz gerekiyor. Sürekli kullanacağı bir hediye almak isterseniz işte veya evde kullandığı şeyleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Ayrıca almayı düşündüğünüz hediyeyi özgünleştirerek farklı hediyeler elde edebilirsiniz. Örneğin babalar günü için babanıza alacağınız kalemde isminin baş harfleri olabilir, kutusunda sizin ona yazdığınız özel bir mesajınız olabilir. Her gün iş yaşamında kullandığı sıradan kartvizitliğinin yerine adının yazılı olduğu özel bir kartvizitlik de babalar günü için güzel bir hediye olabilir.

BABALAR GÜNÜNÜN BAŞLANGIÇ HİKAYESİ 


Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünüyordu. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyüttü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamıştı fakat bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmek durumunda kaldı.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanmakta. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington’un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama henüz resmi olarak Babalar Günü ilan etmememişti. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştı. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon’ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD’de resmi tatil olmuştur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.