Kolay Haber

Aydın'da Engelli Öğrenciye Şiddet

Gündem

Aydının Sultanhisar İlçesinde bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde 12 yaşındaki engelli çocuğa şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuklanan Aslı Gümüş ( 38 ) yaptığı itiraz sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aydında Engelli Öğrenciye Şiddet Uygulayan Görevli Hakkında Tahliye Kararı Verildi

Aydının Sultanhisar ilçesinde  bakım ve rehabilitasyon ilçesinde 12 yaşındaki engelli çocuğa şiddet uyguladığı iddiasıyla tutuklanan Aslı Gümüş  ( 38  ) Avukatı aracılığyla yaptığı savunma sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay Aydının Sultanhisar ilçesinde bakım ve rehabilitasyon merkezinde gerçekleşti. Bakım görevlisi olarak çalışan Aslı Gümüşün okulda bulunan  yaşındaki engelli erkek çocuğa şiddet uyguladuğu iddia edildi. Yapılan şikayet sonrası araştırma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptığı incelemeler sonrası Aslı Gümüşün engelli öğrenciye 14 Eylülde şiddet uyguladığını tespit etti. Güöüş hakkın da idari soruşturma başlatılırken savcılığa suy duyurusunda bulunuldu. Gümüşün daha öncede bu suçtan dolayı mahkeme karşısına çıktığı açıklandı. Polislerin ifadelerinin ardından makemeye sevkedilen gümüş mahkemece tutuklandı. 

 

ENGELLİ ÇOCUĞA ŞİDDET UYGULAYAN ÖĞRETMENDEN AÇIKLAMA

Aslı Gümüş yaptığı ifadede öğrenciye şiddet uygulamadığını kimseye zarar vermesin diye kollarından ve bacaklarından tutarak kaldırmaya çalıştığını çocuk kalkmayıncada sürükleyerek odasına doğru götürdüğünü, çocuğun yüzünde oluşan yaralarında sürtünmeden dolayı olduğunu açıkladı. 

İTİRAZ SONUCU TAHLİYE EDİLDİ

Gümüş avukat aracılığıyla mahkemeye itirazda bulundu. Yapılan itirazda kurumdaki görevlilerin de öğrencilere bu şekilde eylemlerde bulunduklarını amaçlarının zaar vermek olmadıklarını ileri sürdü. Ayrıca bu yaşanan kamera görüntülerinin geçmişte de başka görevlilerde bulunduğunu incelemesinin istedi. Yapılan açıklama sonras Aslı Gümüşün mahkemece tahliyesine karar verildi. Kurumdaki güvenlik kameralarının geçmişe yönelik tüm kayıtlarının incelenmesi kararı verildi. 

DHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.