Kolay Haber

ABD, Günlük Covid-19 Vaka Sayısında Dünyada Rekor Kırdı, 45.500'den Fazla Koronavirüs Vakası

Gündem

Haberkolay.net - ABD'de Çarşamba günü ortaya çıkan korkunç gerçek, bir günde tespit edilen koronavirüs vaka sayısı rekoru Nisan Ayında idi, dün itibariyle bu rekor 45.557 kişiye Covid-19 tanısı knulması ile kırılmış oldu. kilometre taşı, Nisan ayı sonlarında gerçekleşen en yüksek seviyeyi geçtiğini bildirdi. Sağlık uzmanları Pazartesi günü yaptığı açıklamada , Güney ve Batı eyaletlerindeki vakalardaki yeniden 2.inci bir dalganın öncüsü olabileceğini, birçok yetkilinin korona önlemlerinin gevşetmeye ve işletmeleri yeniden açmaya başladığı Anma Günü'ne kadar takip edilebileceğini söyledi.

ABD Kuzeydoğu Eyaletlerinde, yetkililer sosyal mesafe ve maske takma politikalarını sürdürdükleri için önemli düşüşler bildirmiştir. Valilerinin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, New York, New Jersey ve Connecticut'a gelen ABD'nin sıcak noktalarından seyahat eden ziyaretçilerin iki hafta karantinaya almaları isteneceğini söyledi .

Ne yazık ki, birçok devlet erken gevşetilmiş kısıtlamalardan sonra virüsü tutmak için mücadele ettiğinden, hastaneler hastalar tarafından doldurulmaktadır.

Çarşamba günü Sacramento Basın Kulübüne konuşan Fauci, "Kaliforniyalılar geçmişte sosyal meselelere vesile oldular, bu konuda ülkenin liderleri oldunuz ."

“Bu gerçekten onunla ilişkili sosyal sorumluluğa sahip bir konudur” dedi.

Yine de, California Çarşamba günü en büyük tek günlük yeni korona vakası kaydetti.Tek bir  günde bildirilen vaka sayısı 7.149 oldu. Toplam vaka sayısı 190.222 oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.