Kolay Haber

37 milyon insan 11 Eylül saldırısının ardından yerinden edildi!

Gündem

Haberkolay.net – Trump, Amerika'yı 'bitmeyen savaşlardan' kurtarmaya söz verdi. Brown Üniversitesi'nin "Savaşın Maliyeti" projesi Salı günü yeni bir raporda, eski Başkan George W. Bush'un "teröre karşı küresel bir savaş" ilan etmesinden bu yana yaklaşık 20 yıl içinde 37 milyon insanın yerinden edildiğini tahmin ediyor .

Yazarlar rakamın "çok ihtiyatlı bir tahmin" olduğunu ve rakamın aslında 48-59 milyon aralığında olabileceğini söyledi. Araştırmaya göre, 9,2 milyon kişi evlerinden kaçmak zorunda kalan Irak , en çok yerinden edilen ülke. Suriye, Afganistan, Yemen, Somali, Pakistan, Filipinler ve Libya'daki milyonlarca vatandaş da yerlerinden edildi. Teröre karşı savaş nedeniyle yerinden edilen insan sayısı, II.Dünya Savaşı hariç, 1900'den beri diğer tüm çatışmaları aşıyor.

Yazarlar , " Yerinden edilme ve diğer acılar, 11 Eylül sonrası savaşların herhangi bir analizinde ve Amerika Birleşik Devletleri veya başka herhangi bir ülke tarafından gelecekte askeri güç kullanımına ilişkin akla gelebilecek herhangi bir değerlendirmede merkezi olmalıdır " diyor . "Savaşın meşruiyeti ve etkinliği, neredeyse yirmi yıllık feci sonuçlar verildiğinde her zamankinden daha fazla sorgulanmalıdır.

" Üst düzey bir Trump yönetim yetkilisi, Air Force One Salı gecesi gazetecilere, Çarşamba günü Irak'tan kısmi asker çekilmesi ile ilgili bir duyuru ve önümüzdeki günlerde Afganistan hakkında başka bir duyuru beklediklerini söyledi. Başkan Trump, rutin olarak ABD birliklerini yurtdışından eve getirme ve Amerika'nın savaşlarını durdurma sözü verdi .

Son zamanlarda Amerika'yı bu "çılgın sonsuz savaşlardan" çıkaracağını söyledi. Trump Pazartesi günü Beyaz Saray'da "Ve ordunun nedenlerinden biri de ordunun bana aşık olduğunu söylemiyorum; askerler öyledir" dedi . "Pentagon'daki en iyi insanlar muhtemelen bombaları yapan, uçakları yapan ve diğer her şeyi mutlu eden tüm o harika şirketler için savaşmaktan başka bir şey yapmak istemediklerinden değil." Ordu Genelkurmay Başkanı General James McConville Salı günü bir Savunma 1 etkinliğinde "kıdemli liderler, askerlerimizi yalnızca ulusal güvenlik için gerekli olduğunda ve son çare olarak savaşa göndermeyi tavsiye edeceğini" söyledi.

Personel Beyaz Saray başkanı Mark Meadows Başkan "Burada özel ilgi grupları eleştiren olduğunu Salı günü açıklık Washington, DC " Trump'ın sözleri, The Atlantic'in geçen hafta yaptığı açıklamanın ardından , savaşlarda ölen Amerikan askerlerini "enayiler" ve "kaybedenler" olarak nitelendirmesinin ardından geldi . Fox News'den Jennifer Griffin, raporun bazı kısımlarını doğruladı . Bu arada cumhurbaşkanı, hikayeyi şiddetle yalanlayarak "aldatmaca" olarak nitelendirdi. Trump, ABD askerlerini eve getirmek isterken, Amerika'ya girmesine izin verilen mülteci sayısını büyük ölçüde azaltmaya çalıştı . Geçtiğimiz Eylül ayında Trump yönetimi , Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilen mülteci sayısının yıllık 18.000'e düşürülmesini önerdi . Bu, Obama yönetiminin 2017 mali yılına kabul edilmesini umduğu 110.000 mültecinin sadece bir kısmı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.