Kolay Haber

Ohrid'e Gidenlerin Mutlaka Ziyaret Ettiği 9 Yer

Gezi-Seyahat

Ohrid’e gezmeye giderseniz uğramanız gereken temel yerleri sizler için belirledik. Bu yerler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz yazımızı okuyabilirsiniz. Ohrid’e bu yazı sonrasında kesinlikle aşık olacaksınız. Oraya gitmek için sabırsızlanacaksınız. 

Ohrid, Kuzey Makedonya sınırları dahilinde bir kenttir. Kültürü, doğası, insanları, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıklarıyla herkesin merak ettiği bir yerdir. Ohrid gezilecek yerler sıralamasını sizler için derledik. Eğer, bir gün yolunuz Ohrid’e düşerse bu yerleri mutlaka ziyaret edin.

Ohrid Kalesi

Güneşin doğuşunu ve batışını seyretme imkanı veren bu yer, şehrin en görkemli yerlerinden biridir. Ohrid Kalesi, tarihiyle dikkat çekmektedir. Şehrin kültürel mekanlarından biridir. Aynı zamanda doğayla iç içe bir mekandır. Tüm Ohrid’i seyretme imkanına sahip olabilirsiniz. Özellikle gün batımında şehir muhteşem görünmektedir. Güzel fotoğraflar çekerek bunları sosyal medya kanalınızda yayımlama şansı yakalayabilirsiniz.

Ohrid Gölü

Tekne turları sayesinde gölü yakından görme imkanına sahip olabilirsiniz. Fotoğraf çekmek için oldukça ideal bir yerdir. Ailecek veya arkadaşlarla ziyaret edebilirsiniz. UNESCO, Ohrid Gölü’nü Dünya Mirası listesine eklemiştir. 1979 yılından bu yana bu göl, dünyanın sayılı doğal mucizelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

St Sophia Kilisesi

9. yüzyıldan bu yana çeşitli dinler tarafından ibadethane olarak kullanılan bir yerdir. Kilise olarak yapılmışsa da Osmanlı hakimiyetine geçince camiye çevrilmiştir. Ardından tekrar kilise olmuştur. Dolayısıyla hem Müslüman hem Hristiyan cemaati tarafından saygıyla ziyaret edilen bir mekandır.

Sveti Jovan Kaneo Kilisesi

Ohrid gezilecek yerler arasında bulunan bu kilise, uçurum kenarında yer almaktadır. Doğayla iç içe bir mekandır. Kilise deniz kenarında olduğundan dolayı ziyaretçilerine doğal bir görsel şölen sunmaktadır. Kilise, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Fotoğraf çekebilir ve kilise hakkında bilgi alabilirsiniz.

Saint Panteleimon

Osmanlı Devleti zamanında kilise camiye çevrildiği için hem Hristiyan hem Müslüman kitlelerce ziyaret edilir. Kilisenin mimarisi Bizans sanatı örnek alınarak inşa edilmiştir. Tarihi, mimari özellikleri, kültürel etkileriyle herkesi etkileyen bir mekandır. Fotoğraf çekip sosyal medyanızda bu görüntüleri başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

National Workshop For Handmade Paper

Ohrid’de gezilebilecek güzel yerlerden biridir. El yapımı baskı tekniklerini, kağıt yapmayı, vs. burada görebilirsiniz. Bu işlere ilgisi olanlar için kaçırılmayacak bir fırsattır. Ohrid’in gözde mekanlarından biridir. Mekanın kokusu, dokusu, tarihi ve personeli ziyaretçiler tarafından övgüyle karşılanmaktadır.

St Naum Manastırı

Oldukça etkileyici bir manastırdır. Ohrid kilise ve manastır konusunda gayet zengin bir yerdir. Bilhassa Hristiyan tarihi açısından çok önemlidir. Bu sebeple dünyanın dört bir yanından birçok ziyaretçi bu manastırları ve kiliseleri görmeye gelmektedir. Manastır, göl kenarına kurulmuştur. Doğayla yakından teması olan bir mekandır. Doğal manzarası, kültürü, tarihi, vb. özellikleriyle dikkat çeken yerlerden biri olmayı hak eder.

Icons Gallery

Ohrid’de sanat arıyorsanız buraya gelmeniz gerekir. Icons Gallery, Ohrid’in gözde sanat merkezlerinden biridir. Heykel, resim, vb. sanat dallarıyla ilgili birçok çalışmayı burada görebilirsiniz. Tarihi özelliğiyle dikkat çeken galeri, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan bir mekandır. Ohrid’e gelirseniz muhakkak bu galeri ziyaret edin. Galerideki eserleri görme fırsatını kaçırmayın.

Ohrid Eski Çarşı

Yiyecek, içecek, gıda, el sanatı ürünler, giyim, vb. her şeyi burada bulabilirsiniz. Pazar günleri aktif olarak hizmet veren Eski Çarşı’yı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ohrid gezilecek yerler arasında önemli bir noktadır. Ticaret yapmak isteyenler, alışveriş yapma ihtiyacı olanlar buradan yararlanabilirler. Zaman geçirmek ve insanlarla iletişim kurmak için oldukça etkili bir yerdir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.