Kolay Haber

Endonezya'da Mutlaka Gezilmesi Gereken 8 Yer

Gezi-Seyahat

Endonezya’ya gitmişken mutlaka gezilmesi gereken yerleri sizler için derledik. Endonezya’nın doğasına ve kültürüne aşık olacağınız birbirinden mükemmel yerler hakkında detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Endonezya, yaşam biçimi ve doğası sayesinde dünyanın göz bebeği ülkelerinden biri olmayı başarmıştır. Belgesellerde gördüğünüz Endonezya’yı ve çevresini yakından tanıma şansına sahip olursanız mutlaka aşağıdaki 8 yeri gezmeye çalışın. Endonezya gezilecek yerler sıralamasında top 8 yeri aşağıda açıkladık. İyi okumalar.

Bali

Endonezya denilince akla ilk gelen yerlerden biri Bali’dir. Doğal manzarası, insanlarının misafirperverliği sayesinde adeta yeryüzü cenneti olmaya hak kazanmıştır. Bir ada destinasyonu olan Bali, her yıl çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirilir. Plajları, denizi, temiz havası sayesinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Yogyakarta

Sık sık deprem yaşansa da Yogyakarta, doğal güzelliğiyle sizlere ‘’merhaba’’ diyecek. Yolunuz Endonezya’ya düşerse mutlaka buraya uğramayı ihmal etmeyin. Endonezya’da sanat arayanların uğrak yeri olarak kabul edilir. Şehir merkezinde tiyatro, bale, kukla gibi birçok sanat dalına ait gösteriler düzenlenir. Çeşitli tapınakları ve mimari güzellikleriyle Yogyakarta’ya mutlaka uğrayın. Doyasıya gezin.

Komodo Ulusal Parkı

Hem bir hayvanat bahçesi kalitesinde hem tüplü dalış sevenlerin uğrak yeri. Komodo Ulusal Parkı, Endonezya’da bulunan en güzel yerlerden biridir. Doğayla sizi iç içe bırakan Komodo Ulusal Parkı’nda çeşitli hayvanları görme ve tanım fırsatına sahip olabilirsiniz. Ünlü Komodo ejderlerini yakından görme fırsatını sakın kaçırmayın. Merak etmeyin, park son derece güvenlidir. Rehberler eşliğinde parkı güzelce gezebilirsiniz.

Raja Ampat

Nüfusu az olan bu bölge, tüplü dalış sporu için adeta bir cennet. Yeni Gine Adası’na yakın olan Raja Ampat, takımada. Birçok adadan ve adacıktan oluşmaktadır. Yeşilin ve mavinin tonlarını keşfedebileceğiniz bu bölgeyi mutlaka ziyaret edin. Su altı dalış çalışmaları bu bölgede yapılmaktadır. Dünyada bu konuda en çok verim alınan bölgelerden biridir. Endonezya gezilecek yerler sıralamasında başı çeken yerlerden biridir.

Ohrid'e gidenlerin ziyaret ettiği 9 yer bilgilerine de bakabilirsiniz.

Tanjung Puting Ulusal Parkı

Doğayla sizleri bütünleştirmeye çalışan Endonezya, ulusal parklarıyla gayet meşhur bir yer. Orangutanların muhafaza edilmesinde yardımcı olan bu park, Regency’nin güneydoğu tarafında yer almaktadır. Hayvanları, doğayı ve bu etkileşimi görmek isteyen herkes burayı ziyaret edebilir.

Torajaland

Toroja halkının yaşadığı bir bölgedir. Yaşam şekilleri, ayinleri, cenazeleri, vb. ile genelde büyük bir merak uyandırırlar. Güney Sulawe bölgesinin arazilerinden biri olan Torajaland, her yıl binlerce turisti ağırlama kapasitesine sahiptir. Aynı zamanda bölgenin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de mimaridir. Toraja halkı, sivri uçlu ve eğik mimariye sahip binalar inşa ederler. Bu halk içinden biri ölürse cenazesi hemen defnedilmez. Birkaç gün açıkta kalır. Ardından gömülür. Turistler, bu cenazeleri pekala görebilirler.

Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı

Tengger, Endonezya’da bulunan bir yanardağdır. Bu yanardağ, bölgenin en aktif volkanıdır. Bu nedenle aslında tehlikelidir. Ancak yöre halkı, gayet alışkındır. Kendilerini korumayı öğrenmişlerdir. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler Endonezya’da bulunan Bromo Tengger Ulusal Parkı’na gelebilirler.

Lombok

Endonezya gezilecek yerler arasında Lombok önemli bir yerdedir. Bali’ye benzeyen bir bölgedir. Ancak Bali kadar ünlü değildir. Bu nedenle bu bölgeye gelen turist sayısı azdır. Daha az insanla karşılaşmak isterseniz Lombok’u ziyaret edebilirsiniz. Kumsalları, doğallığı, temiz havası, volkanı ile oldukça meşhur bir arazidir. Plaj bölümünde yürüyüş yapmak, mükemmeldir. Rinjani Volkanı, aktiftir. Dünya üzerindeki ender aktif volkanlardan biridir. İsteyenler, denizde de yüzebilir. Farklı bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız Endonezya’da bulunan Lombok’u ziyaret edebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.