Kolay Haber

Sigaraya zammı yapıldı ? Yeni Sigara Fiyatları Ne Kadar ?

Ekonomi

Peş peşe gelen fiyat artışlarıyla birlikte gözler sigara fiyatlarına çevrildi. Peki sigaraya zam geldi mi ? Sigara fiyatları ne kadar oldu ? Yeni yılda sigara fiyatları nasıl olacak ?

Önce Motorlu Taşıtlar Vergisi, ardından Ehliyet Harcı ve Pasaport Vergisi'nde yapılan artışlar bi anda gözleri sigaraya ve tekel ürünlerine çevirdi. Sigara fiyatlarında yapıldığı söylenen zam miktarı ise kamuoyunda merak uyandırdı.

Her yıl başında hatta kimi zaman yıl ortasında bile sigaraya yapılan zamları nedeniyle merakla beklenen sigara zamları için resmi bir açıklama gelmemesine rağmen sosyal medyada 5 Ocak itibariyle sigaraya zam yapılacağı söylentisi dolaşır oldu.
Bazı kaynaklar sigara için 3 ila 5 TL zam yapılacağı yönünde ifadelere yer verse de henüz resmi olamyan bir açıklama olması nedeniyle bir netlik kazanmış değil.

Sigara vergi sisteminde Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen değişiklikler kapsamında nispi vergi yüzde 63’ten yüzde 67’ye çıkarılmış, Bu 4 puanlık artış mali çarpan sebebiyle, ortalama fiyattaki bir üründe yaklaşık 4 TL yüklemişti. Bu vergi artışının yarısı yani 2 TL’si fiyatlara yansımış ve zam bedei ortalama 2 TL olmuştu. Temmuz’da gerçekleşen maktu vergi artışı ile birlikte zamlı sigara fiyatları ortalama 2,5 TL olarak hesaplanıyordu. 

Aynı hesaplama yöntemiyle sigara başına 5 Ocak itibariyle yapıalcak zam tutarı belirlenmiş olması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.