Kolay Haber

Sicil Affı Kimleri Kapsıyor

Ekonomi

Türkiye’de etkisini gösteren korona virüs gün geçtikçe can almaya devam ediyor Kredi borcu olan vatandaşlar ise bu dönemde yürürlüğe girecek sicil affının kimleri kapsadığını merak ediyor


Kredi borcunu ödeyemeyen ve sicili bozulan vatandaşlar sicil affını kimlerin kapsadığını araştırmaya başladı. Resmi gazetede yayınlanan sicil affının detayları pek çok kişi tarafından merak edildi.

Dünyada ve Türkiye’de korona virüs salgını sebebiyle pek çok kişi ölürken yetkililer vatandaşların bu dönemden daha az etkilenmesi için peş peşe kararlar aldı. Söz konusu düzenlemeler arasında yer alan sicil affı ise vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Ülkede yaşayan pek çok kişinin büyük merakla beklediği konunun ise sicil affı olduğu değerlendirildi. 

Sicil Affı Nedir?

2017 yılında yapılan son düzenlemenin ardından binlerce esnaf yeniden sicil affı yasası düzenlemesini talep etti. 2020 yılında meclise tekrar sunulan ve düzenleme yapılarak esnaf ve vatandaşların borçlarının silinmesi konusunda sicil affı yasası ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Torba yasa ile beraber sicil affı yasasının da yeniden düzenlenmesinin ardından bankalara borcu bulunan kişilerin kara listeden çıkarılacağı ve sicilinin temizleneceği kararlaştırıldı.

Sicil Affı Çıkar Mı?

Teklife eklenecek bir madde ile sahte çekten hapis cezası alanlara 3 yılda borcunu ödeme imkanı verileceği öngörüldü. Borçlu, kendisine tanınan sürede eğer borcunu ödeyemezse hapis cezasının yeniden gündeme geleceği belirtildi. Söz konusu tutarın en az yüzde 10'unu hemen, kalanını ise 3 yıl içinde ödeyeceğine dikkat çekildi.

Kredi borcu olan ve kara listede yer alan kişi ve firmalar sicil affının teklife eklenmesi bekliyor. Aynı zamanda borcu olan kişiler bankalardan kredi çekmelerinin önünü kesen hukuki engellerinin de kaldırılmasını istiyor.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.