Kolay Haber

Kredi Alacakların Karşına Çıkan En Büyük Sorun, Bankadan Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Ekonomi

Haberkolay.net - Bankalarda veya finans kuruluşlarından kredi çekmeyi teşebbüs ettiğinizde eğer eskiden bankalarda takipte borcunuz olmuşsa kredi almanız epey zor olacaktır. Kredi Alacakların Baş belası, Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır? bu soruların cevabı yazımızda...

Banka borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Eğer bankalara borcunuz varsa ve ödediyseniz bile o eski borçlar hep karşınıza çıkacaktır. Ancak banka borcu yoktur yazısı almak o kadar da kolay değildir. Merak edenler olacaktır, bu belge neden o kadar önemlidir, ne için banka borcu yoktur yazısı alınır ve ne işe yarar diye. Bu belge, sizi finansal açıdan temize çıkarmak için sizin açınızdan oldukça önemlidir. Elinizde borcunuzu ödediğinize dair yazılı bir kanıt yerine geçer. Bu belgenin sizde olup olmaması, açıkçası bankaların umurunda olmaz. Onlar sadece borçlarını tahsil etmeye bakar. Bankalardan alınan borcu yoktur yazısı hakkında bir kaç detay vereye çalışacağız sizlere.
Borcu yoktur yazısı sadece bankalardan alınmaz, devlet kurumlarından da alınmaktadır. Özellikle maliyeden talep edilen bu belgeyi almanın da bazı prosedürleri vardır. Banka borcu yoktur yazısı vermeye bankalar pek yanaşmamaktadır. Sadece takibe giren ve avukatlık olan borçlar kapatıldığında, bu belgenin talep edilmesi durumunda verilmektedir. Normal şartlarda, borcunuz varsa bile bu yazıyı almak için başvuru yaptığınızda, banka size olumsuz yanıt verecektir.

Borcu yoktur yazısı nedir, ne işe yarar?

Adı üzerinde olan “ borcu yoktur “ yazısı, sizin bankaya her hangi bir borcunuzun olmadığını ispat eden bir belge türüdür. Banka yetkilisinin ıslak imzası ve banka kaşesi ile verilmektedir. Banka borcu yoktur yazısı nasıl alınır diye merak edenlere bir kaç yol göstermek isteriz. Yasal takip sürecine giren, avukata devir edilen veya icralık olduğunuz banka borçlarınızın tamamını ödedikten sonra, bankanıza yazılı veya şahsen başvurup bu belgeyi talep edebilirsiniz. 7 iş günü içerisinde bankanızın size bu belgeyi vermesi gerekmektedir. 7 gün içerisinde belgeyi vermezse, noterden ihtarname çekip bu belgeyi talep edebilirsiniz. Bu sizin yasal hakkınızdır. Borçla ilgili sıkıntınız bittiyse genelde veriyorlar.

Banka borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Bankanıza borcunuz yoksa bankadan veya muhatabı olan hukuk bürosundan banka borcu yoktur yazısı talep edecekseniz. Genelde bankalar muhatap olmadığı için ya avukatından yada icraya verildiyse icra dairesinden alacaksınız. Yalnızca kanuni yasal takibe giren borçlar temizlendiğinde bu belgeyi alabilirsiniz. Devam eden, taksitini ödediğiniz veya son taksiti kalan borçlar için, hiçbir şekilde banka borcu yoktur yazısı alamazsınız. Avukata devir edilen borçlar kapatıldığında, banka avukatının bankanıza bildirim yapmasıyla bu belgeyi bankadan temin edebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.