Kolay Haber

Ayosofya'nın açılması gündeme gelince Moody's devreye girdi!

Ekonomi

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunmasıyla birlikte başlayan cami-müze tartışmaları için bugün kritik gün. Danıştay, Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesi için yapılan başvuruyu bugün karara bağlayacak. Danıştay'ın kararını 15 gün sonra açıklanacağını belirtti. Tam da bunlar konuşulurken dün Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yayımladığı yazılı bir açıklama ile Ankara'ya seslenen Pompeo, 'inanç geleneklerine ve tarihin çeşitliliğine saygı gösterme taahhüdünün bir göstergesi olarak Ayasofya'yı müze halinde tutmayı sürdürmeye' çağırdı. 
Ayrıca Bakan Pompeo, Ankara'dan, Ayasofya'nın 'herkes için erişilebilir' kalmasını sağlamasını istedi. "Amerika Birleşik Devletleri, Ayasofya'nın statüsünde bir değişikliğin, bu olağanüstü binanın mirasını ve modern dünyada çok nadir olan eşsiz kabiliyetini, insanlığa farklı inanç gelenekleri ve kültürleri arasında çok fazla ihtiyaç duyulan bir köprü olarak hizmet etme kabiliyetini azaltmak olarak görüyor" değerlendirmesinde bulundu. Tabiki Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı sözcüleri Amerika'ya haddini bildiren açıklama yaptılar.

Bugün de Türkiye'nin ekonomisine her zaman yaptığı açıklamalar ve rapolarla zarar vermekle ünlü Moody's den hemen açıklama geldi. Kur şokunun tekrar yaşanacağı ve Türkiye'nin notunun yakın zamanda artırılamayacağı açıklamasıyla açıkça ülkemizi tehdit ediyorlar. Sakın ha Ayasofya Camii'ni  açarsan ekonominizi alt üst ederiz tehditi. Bakalım bugün ve yarın hangi tehditlerle karşılaşacağız.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.