Kolay Haber

Üniveristelerde Yüz Yüze Eğitim Başlıyor Mu?

Eğitim

12 ekim itibariyle birçok sınıfın yüz yüze eğitime başlaması ile üniversiteler ne zaman açılacak sorusu gündeme gelmeye başladı. 2020 yılı eğitim öğretim döneminde üniversitelerin ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı ile ilgili Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı YÖK açılış törenindeki konuşmasında bilgi verdi.

Bilim Kurulu üyeleri ve Yök arasında da sürekli olarak münazaraların devam ettiği üniversitelerin açılışı ile ilgili açıklamalar şu şekilde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıklama Yaptı

2020 yılı güz dönemi eğitim öğretimi birçok üniversitede online olarak başlamıştı. Geçen hafta itibariyle aşamaları olarak yüz yüze eğitime geçileceğinin açıklanması ile özellikle üniversite 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Öğretim Kurumu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada bilgi verdi. Erdoğan en kısa sürede yüz yüze eğitimin başlamasını istediğini belirterek yeni açılan üniversitelerin hızlı gelişimi için hazırlanan projeden bahsetti. Erdoğan üniversitelerin mümkün olan en kısa zamanda yüz yüze eğitime başlayacağını söyledi.

Üniversitelerin açılması ile ilgili bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da geldi. Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gelen sorular arasınsa üniversitelerin açılış tarihi de vardı. Bakan Koca yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler arasında salgının seyrini incaleyeceklerini ve buna göre karar verileceğini açıkladı. Yüz yüze eğitim sürecinde olan öğrenciler arasında hastalığın yayılımının ne derece olacağının 3 hafta kadar inceleneceğini belirten Koca bu sürecin durumuna göre üniversiteler için tarih açıklanacağını belirtti.

Konu ile ilgili YÖK ve Bilim Kurulu ortal çalışma yürütüyor.

Bilim Kurulu ve YÖK İletişim Halinde

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması ile ilgili YÖK, dönem başında kararı üniversitelerin yetkili kurumlarına bırakmıştı. Bu süreçte birçok üniversite güz dönemi için online eğitim kararı aldı. YÖK üniversitelerin açılışı ile ilgili Bilim Kurulu ile iletişim halinde karar alıyor. Konu ile ilgili Bilim Kurulu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz yüz yüze eğitimin çok önemli olduğunu ancak salgının gidişatına göre karar verileceğini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.