Kolay Haber

Öğrencilere 6 GB Ücretsiz İnternet! Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom Bedava İnternet

Eğitim

Korona virüs salgınının hızla yayılması sonucu başlayan uzaktan eğitim sürecinde Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell operatörlerinden velilere ve öğrencilere internet desteği gelmeye devam ediyor. Uzaktan eğitim sürecininde internet paketi olmayan öğrencilerin derslerden geri kalmasına ve velilerin sürekli kota dolmasından şikayet etmesine yönelik iyileştirmeler yapılmaya devam ediliyor.

Bakanlardan Konu İle İlgili Açıklama

Uzaktan eğitim sürecinin başlaması ile daha önemli bir ihtiyaç haline gelen internet vatandaşlara devletin ve operatörlerin desteği ile sağlanıyor. Eğitim Bilişim Ağı sistemi üzerinden eğitim gören öğrencilere ve internet konusunda sıkıntı yaşayan kişilere Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un 6 GB internet vereceği açıklandı. Uzaktan eğitim sürecinde verilecek internet desteği ile ilgili hem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hem de Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklama yaptı. Bakanların açıklamaları doğrultusunda vatandaşlar hangi operatörün ne kadar bedeva internet verdiğini ve nasıl internet alınacağını araştırmaya başladı

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu konu ile ilgili altyapı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini açıklayarak ihtiyacı olan öğrencilere bedava internet sağlabacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu özellikle aynı hanede birden çok öğrencinin bulunduğu ailelerden gelen kotanın dolması vb. şikayetlerin çözüleceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise oparetörlerden öğrencilere 6 GB bedava internet verileceğini belirtti. Ziya Selçuk öğrencilere bedava bilgisayar ve tablet kampanyalarına desteğin devam ettiğini açıklarken, bu cihazlarla öğrencilerin rahatça internete girmeleri ve dersleri takip edebilmeleri için operatörlerden de kampanya geleceğini açıkladı. Ziya Selçuk konu ile ilgili operatörlerle görüşme sağlandığını da belirtti. Görüşmelere göre geçen dönemin yaklaşık 2 katı kadar bedava internet verileceğini de sözlerine ekleyen Ziya Selçuk sürecin dayanışma içinde atlatılacağını söyledi.

Vatandaşlar Operatörlerden Açıklama Bekliyor

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un konu ile ilgili açıklamalarından sonra vatandaşlar internet kampanyaların başlamasını beklemeye başladı. Vatandaşlar Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'dan konu ile ilgili açıklama beklemeye başladı. Operatörlerden ise henüz konu ile ilgili açıklama gelmedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.