Kolay Haber

2020 KPSS ÖSYM AİS Nasıl Başvuru Yapılır? KPSS 2020 lisans başvuruları nasıl yapılır?

Eğitim

KPSS 2020 lisans başvuruları 30 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Peki KPSS başvuları ÖSYM AİS üzerinden nasıl yapılır? İşte detaylar...

KPSS 2020 Başvuruları Nasıl Yapılır?


2020 KPSS lisans başvuruları ÖSYM'nin AİS ekranı https://ais.osym.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular adayın TC kimlik numarası ve şifresi ya da E - DEVLET  hesaplarına giriş yapıp, ÖSYM AİS sitesine yönlendirerek gerçekleşecek.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine giriş yapmak başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız durumda başvurunuz tamamlanmamış sayılacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapmak durumundalar.

KPSS Başvuruları ne zaman başlıyor?

KPSS 2020 lisans başvurularının 30 Haziran'da başladı ve 13 Temmuz tarihinde sonlanacak. Bu link üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. 

AİS ÖSYM BAŞVURU  

KPSS 2020 Kılavuzu

Tüm detaylı bilgiler için ÖSYM tarafından 2020 kılavuzu yayınlandı. ÖSYM 2020 KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS Başvuru ücreti hangi bankaya ve nasıl yatırılır?

ÖSYM hangi bankalara ödemenin olacağını açıkladı:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri

 ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.