Kolay Haber

Uçak Tekerleğinden Düşen İki Afganlının Kimlikleri Belli Oldu

Dünya

Talibanın Başkent Kabile girmesiyle Afgan uyruklu vatandaşlar havalimanlarına akın etti. Çıkan arbedede 8 Afganlı hayatını kaybederken uçağın iniş takımına binmiş 16-17 yaşlarındaki 2 Afganlının da boşluğa düşerek hayatlarını kaybettikleri açıklandı.

Uçak Tekerleğinden Düşen İki Afganlının Kimlikleri Belli Oldu

Talibanın başkent Kabile girmesiyle Afganistandan kaçmak isteyen iki Afgan kardeş ABD uçağının iniş takımına tutunup ardından boşluğa düşmüşlerdir. Düşen 16, 17 yaşlarındaki iki kardeşin yoksul birailenin çocukları olduğu öğrenildi. Afgan medyasında yayınlanan haber de ölen gençlerin yatalak annelerine bakmak için pazarda karpuz sattıklarını ve satmak için çöp topladıklarını belirtti. 

Ölen İki Kardeş Uçağın İniş Takımından Tutmuşlar

Geçtiğimizgünlerde Taliban askerlerinin Afganistanın başkenti Kabili ele geçirmesiyle milyonlarca Afgan hava limanlarına akın etmiş çıkan arbedede 8 Afganlı hayatını kaybetmişti. Yayınlanan videolarda çaresizce kurtuluşu bekleyen Afganların tahliye edilen bir ABD askeri uçağının iniş takımına tutunarak şehirden kaçmaya çalıştıkları görüldü. Daha dakötüsü kardeş olan iki kişinin Uçağın iniş takımından tutunmaya çalışırken boşluğa düşerek feci şekilde can verdiği görüldü. 

Ölen İki Afganlı Genç Ailelerine Teslim Edildi

İngiliz Daily Mail gazetesinin Afgan gazetesinin yayınladığı habere göre ölen gençlerin kardeş olup yoksul bir ailenin içinde oldukları, çocukların annelerine bakabilmek için çöpçülük ve pazarcılık gibi işlerde çalıştıkları öğrenildi. Yaşanan acı olayın ardından cesetlerailelerine teslim edilirken, annenin taliban rejini adı altında nasıl hayatta kalacağı araştırılıyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.