Kolay Haber

Kuzey Kore'nin Füzesi Görücüye Çıktı: Saniyeler İçerisinde 1.5 Milyon İnsanı Öldürebilir!

Dünya

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da İşçi Partisinin 75. yıl dönümü kutlamaları için tören yapıldı. İşçi Partisi'nin yıl dönümü kutlamalarına Hwasong-16 adı verilen nükleer füzeler damga vurdu. Törende görücüye çıkan balistik füzelerin ABD için tehdit oluşturduğuna yönelik yorumler gelirken, Kuzey Kore'nin neden nükleer füze ürettiğine dair sorularda akılları kurcaladı.

Füzeler Politik İşaret Niteliğinde

Kuzey Kore'nin yeni üretilen Hwasong-16 isimli nükleer füzeleri hakkında uzmanlar birçok yorumda bulundu. Dünyanın kara yolu ile taşınabilen en büyük ve sıvı yakıt tüketen füzeleri olarak tariflenen Hwasong-16 füzeleri için canavar tabiri kullanıldı. Xu Tianran füzelerle ilgili yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin şimdiye kadar yaptığı en büyük füzeler olduğunu, bu füzelerin yerinin tespit edilmesinin ve yok edilmesinin neredeyse imkansız olduğunu belirtti. Xu yaptığı açıklamada ABD'nin bu füzelerden sonra tehditlerini arttırabileceğini de belirtti. Dünyanın en büyük nükleer füzelerinin yapılmasının aynı zamanda politik bir işaret olduğuna değinen Xu Tianran, füzelerin ABD'nin tamamını etkileyebilecek kapasiteye sahip olduğunun da altını çizdi.

Kuzey Kore'nin Nükleer Tehdidi Henüz Çözülmesi

Kuzey Kore'nin yni nükleer füzeleri ile ilgili 38 North isimli web sitesinde analiz yayınlandı. Sitede yapılan analizler "Dünyanın en büyük mobil kıtalararası balistik füzesi" olarak tanımlanan bu füzelerin Kuzey Kore'nin teknik becerisini kanıtlama ve nükleer silah konusundaki iddiasını gösterme amacıyla yapıldığına yönelikti. Yapılan analizler doğrultusunda füzelernKuzey Kore'nin ABD'yi tehdit etme gücünü de gösterdi.

Hwasong-16 füzeleri Rıs füzelerinden sonra dünyada 2. sırada yer alıyor ve ABD füzelerinden çok daha büyük. Yerlerinin tespit edilmesi çok zor olan bu füzelerin aynı anda birden fazla bölgede savaş başlatabileceği ve herhangi bir şehri aynı saniyeler içinde yok edebileceği konuşuluyor. Kuzey Kore'nin ürettiği bu nükleer füzelerle ilgili olarak Emekli CIA Kuzey Kore analisti Bruce Klinger Kuzey Kore'nin nükleer tehdidinin henüz çözülmediği yorumunu getirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.