Kolay Haber

Yağmur Yağarken Hangi Dua Okunur?

Dualar

Yağmur yağarken hangi dua okunur, nasıl okunmalıdır? Yağmur duası nedir, Peygamberimiz hangi duayı okumuştur? Merak edilenlere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yağmur sırasında okunan dilek duası Tekvir Suresi’dir. Biraz uzun olan bu sureyi kağıttan ya da başka herhangi bir kaynaktan okumak mümkündür. Surenin en büyük fazileti kalpten tutulan dileklerin kabul edilmesini sağlamaktır. İnançlı kişiler bu nedenle Tekvir Suresi’ni sık sık okur.

Yağmur sırasında okunan dualar arasında yer alan bu surenin faydalarından bir diğeriyse büyü bozmada işe yarıyor olmasıdır. Bir kişi kendisinde ya da hanesinde büyü olduğunu düşünüyorsa bu sureyi okunur. İslam dinine göre Allah bu duayı eden kişiye büyünün yerini gösterecektir. Sonrasında büyü bozulabilir.

Yağmur Duası Nedir?

Yağmur duası özellikle kuraklık döneminde okunan bir duadır. Topraktan verim alınamayan kurak dönemlerde insanlar bir araya gelerek dua ederler. Buradaki temel hedef yağmur yağdırmaktır. Bazı kaynaklarda bu dua istiska duası olarak da geçer.

Yağmur yağarken okunacak duayla istiskayı birbirine karıştırmamak gerekir. Yağış sırasında okunan dua genelde çeşitli temennileri elde etmek içindir. Yağmur duasıysa sadece yağmur yağması için edilen duadır.

Korkan çocuğa hangi dua okunmalıdır? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Peygamberimizin Yağmur Yağarken Okuduğu Dua Nedir?

Peygamber efendimizin yağmur duası oldukça kısadır ve şu şekildedir:

“Allahümme sayyiben nafıan.”

Peygamber efendimizin belirttiğine göre üç farklı vakitte edilen iyi niyetli dualar kabul edilmektedir. Müezzin ezan okurken geçen süre bu vakitlerden ilkidir. Diğer bir vakitse savaşlarda iki tarafın karşı karşıya kaldığı zaman aralığıdır. Savaş başlayana dek geçen sürede edilen dualar kabul edilmektedir.

Duaların kabul edildiği üçüncü vakitse yağmurun başlamasıyla bitmesi arasında geçen süredir. Hadis-i Şerif’e göre kişiler günah olan şeyleri talep etmedikleri sürece duaları kabul edilecektir. Ancak yağmur yağarken dilenmesi gereken ilk şey kişilerin günahları için affedilmesidir.

Yağmur sırasında okunan dualar arasında yer alan peygamber duası sayesinde pek çok dileğin gerçekleşeceği söylenir. Kişiler ilk önce affedilmeyi dilerler. Sonrasında içten bir şekilde dilek tutabilirler. Bu dilediğin kabul edileceğine inanan pek çok kişi vardır.

Yağmur Yağarken Okunacak Sure Hangisidir?

Yağmur sırasında okunan sureler arasında en bilineni Kevser Suresi’dir. Oldukça kısa olan bu sureyi yağmur esnasında yüz kere okumak oldukça faziletlidir. Bu sayede kişilerin dilekleri kabul olabilir. Sık sık okunan dualar sayesinde kişiler kendilerini huzurlu hissedebilirler.

Kevser Suresi’nin tamamı şu şekildedir:

“İnnâa e’taynâakel kevser .Fesalli li rabbike ven har .İnne şâanieke hüvel ebter.”

Bu sure sadece dilekler için okunmaz. Herhangi bir iş üzerinde çalışan kişiler dışarıda yağmur yağdığını görünce Kevser Suresi’ni okuyabilir. Bu sayede kişilerin işleri daha bereketli bir hal alabilir. Bu surenin temel amacı kişilere Allah’ın büyüklüğünü anımsatmaktır.

Yağmur Yağdığında Dualar Neden Daha Kolay Kabul Olur?

Yağmur yağarken edilen duanın kabul olma nedeni yağmurun bereketle özdeşleştirilmesidir. Çeşitli ayetlerde yer alan ibarelere dayanarak bu çıkarım yapılmıştır. Yağmur, Allah’ın rahmetinin bir sembolü olarak kabul edilir. Bu sırada dua etmek oldukça yaygın bir alışkanlıktır.

Yağmur yağarken şu dua okunabilir:

“Allâhumme innî es’elüke bienne leke ‘l-hamdu lâ ilâhe illâ entel Hannânül Mennân, yâ Bedî’assemâvati vel-ardı yâ Zelcelâli vel-ikram. Es’elükel cennete ve eûzu bike minennâri.”

Okunduğu an kabul olan dua olarak da nam salmış olan bu dua sayesinde pek çok dilek gerçek olabilir. Bu dua yağmur sırasında edildiği vakit kişilerin kısmeti açılabilir. Bu sayede pek çok kişi kendini rahatlamış hissedebilir.

Yağmur sırasında okunan dualar illa Arapça olmak durumunda değildir. Kişiler konsantre olarak çeşitli temennilerde bulunabilirler. İyi niyetle edilen dualar söz konusu olduğunda kişilerin ruh halleri olumlu yönde değişebilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.